Flexibel werken

Effectief omgaan met werktijd
Steeds vaker kan je zelf bepalen waar en wanneer je werkt. Thuis, op kantoor of op een derde werkplek, overdag, ’s avonds of in het weekend. Het is lastig om te bepalen waar, wanneer en hoe lang je werkt, want je wilt op een goede manier blijven samenwerken met collega’s, klanten of opdrachtgevers. In deze workshop leer je om effectief op een flexibele wijze met je werktijd om te gaan.

Flexibele werkplek
Je krijgt antwoord op vragen als: Hoe breng ik een goede scheiding aan tussen werk en privé? Hoe ga ik om met afleidingen op de verschillende werkplekken? Hoe communiceer ik op afstand? Moet ik altijd bereikbaar zijn? Je leert je eigen tijd indelen en prioriteiten aan te brengen. Ook weet je hoe je je werkplek kunt bepalen en welke communicatiemiddelen je kunt gebruiken.

Na afloop
... ben je in staat om, waar dan ook, met focus te werken
... volg je eigen ideale werkritme
... ben je in staat om goed aan te geven wanneer je bereikbaar en wanneer niet
... weet je hoe je effectief communiceert met anderen met wie je samenwerkt
... ben je in staat om werk en privé goed te combineren
... ben je productiever doordat je je werktijd efficiënt indeelt

Hoe
Je leert om je zelfsturende vermogen in te zetten en je krijgt inzicht in je eigen voorkeursgedrag. Je eigen praktijkvoorbeelden en -situatie vormen het uitgangspunt in deze workshop. Natuurlijk ontbreken ook de tips niet. Met een zelfgemaakt, persoonlijk actieplan kan je direct aan de slag!

Team
Volg met het hele team deze workshop en we gaan op zoek naar slimme gezamenlijke afspraken. Deze kunnen gaan over communiceren, bereikbaarheid, telefoneren, informatie uitwisselen, omgevingsgeluiden etc. Zo maken alle teamleden optimaal gebruik van de faciliteiten, en lukt het om focus te houden op het werk. Dit verhoogt zowel de productiviteit als het werkplezier.

Informatie
Duur: 1 dagdeel
Meer informatie over deze workshop? Neem contact op met Barbara.
Deze workshop kan op een externe locatie worden gegeven of in company