Assertief communiceren

 In je werk kom je regelmatig situaties
 tegen waarin je je wensen kenbaar wilt
 maken. Het is niet altijd makkelijk om dit
 op een goede manier te communiceren.
 Wat zeg je en hoe zeg je het? Hoe ga je
 om met mensen die iets anders willen
 dan jij?


Vriendelijk 'nee' zeggen
Tijdens de workshop krijg je antwoord op vragen als: Hoe kan ik tegen klanten of collega’s vriendelijk 'nee' zeggen? Hoe ga ik om met mensen die mij op een agressieve manier benaderen? Hoe houd ik me staande, zonder me te laten beïnvloeden door de (verwachte) reactie van de ander.

Hoe
In de workshop worden gesprekstechnieken aangeleerd en geoefend. Daarnaast leer je omgaan met belemmerende overtuigingen, zoals de gedachte altijd klaar te moeten staan voor iedereen en angst voor manipulatie. Je leert "filtervragen" te stellen, waardoor je invloed krijgt op de indeling van je eigen werktijd. Ook krijg je veel tips. Aan het eind van de workshop maak je een concreet actieplan voor jezelf.

Na afloop...
... heb je een positief assertieve werkhouding aangenomen. Hierdoor weet je hoe en wanneer je "nee" en "ik wil" zegt. Je hebt de touwtjes weer in eigen hand en je energie is in balans. Door prioriteiten aan te brengen, kan je op het goede moment aangeven wat je wilt. En ook wat je niet wilt! Doordat je duidelijk je grenzen kunt aangeven, werk je effectiever en met meer plezier.

Informatie
Duur: 1 dagdeel
Neem contact op met Barbara als je meer informatie wilt.
Deze workshop kan ook in comany gegeven worden.