Grip op werktijd

Je hebt een goede planning gemaakt en op je to-do lijst staat precies waar je allemaal mee aan de slag wilt gaan, en wat je af wilt hebben. Net als je fris van start wilt gaan, staat de eerste vragende collega al aan je bureau, plopt het eerste mailtje in je mailbox en rinkelt tegelijkertijd je telefoon! Om gestoord van te worden!

Resultaat
In deze praktische training krijg je in drie avonden handvatten, kennis en inzichten om grip op je werktijd te krijgen. We gaan de slag met twee pijlers van timemanagement.

  1. Efficiënt plannen, prioriteiten stellen, structureren 

  2. Focus op je werk vast te houden, te leren werken vanuit rust en overzicht

Inhoud
- realistisch plannen
- prioriteiten stellen
- omgaan met verstoringen
- focus houden, stop met multitasken
- communicatie als onderdeel van timemanagement
- beheer e-mail en Social Media
- persoonlijk werkritme
- pauzes, het belang van herstel en ontspanning

Aanpak
Er wordt veel geoefend, en tussen de trainingsdagen in krijg je opdrachten om wat je geleerd hebt in je eigen werksituatie toe te passen. Aan het eind van de training heb je je eigen plan van aanpak waarmee je meteen aan de slag kunt.

Voor wie?
Voor iedereen die tijdens het werk regelmatig deze gedachten heeft.
“Waarom lukt het nou niet om gewoon eens alles op te pakken precies zoals ik het me had voorgenomen? Ik wou dat ik niet meer geleefd werd door de waan van de dag. Ik wil grip krijgen op mijn werktijd.”

Boek

Voor iedere deelnemer is het boek Om gestoord van te worden bij de training inbegrepen. Dit is niet bedoeld als studieboek (ook niet vooraf). Wel kan je je voordeel doen met nog meer tips om ongestoord te werken te geven en kun je het gebruiken het als naslagwerk.

Na afloop …
… heb je grip op je werklast en geef je zelf sturing aan de indeling van je werktijd. Je kan een eigen reële planning maken en goed prioriteiten stellen. Je kunt goed omgaan met verstoringen van je oorspronkelijke planning en je weet hoe je regelmatig ongestoord kunt werken. Je haalt deadlines en werkt (weer) met aandacht vanuit rust en overzicht. Je werkt niet alleen effectiever, maar ook met meer plezier!

Informatie

Trainingsdagen: 4, 11 en 25 maart 2020
Tijdstip: 19.00 uur - 21.45 uur
Locatie: Van der Valk Hotel Hoorn (langs de A7)
Prijs totale training: 299 Euro, inclusief lesmateriaal en boek Om gestoord van te worden, (fris)drank en parkeerkaart, exclusief 21% btw, geen bijkomende kosten.

Schrijf u in, of neem contact op met Barbara.

De training Effectief communiceren kan ook in company gegeven worden.