Persoonlijke coaching

Steuntje in de rug
Soms heb je even een steuntje in de rug nodig om aan te pakken waar je op je werk tegen aanloopt. Als het je bijvoorbeeld niet lukt om je persoonlijke organisatie op orde te hebben, als je het lastig vindt om met (bepaalde) collega’s samen te werken, als het je maar moeilijk lukt om geconcentreerd te werken, als je je werk vaak niet afkrijgt en tegen deadlines aanhikt of als je het moeilijk vindt om “nee” te zeggen. Ik bied je dat steuntje in je rug, waardoor je beter functioneert en je handvatten krijgt om zelf aan de slag te gaan.

Onderwerpen
Timemanagement, persoonlijke effectiviteit, assertiviteit op het werk, effectieve communicatie op het werk, realistisch plannen en overzicht houden, omgaan met stressvolle situaties op het werk, gefocust blijven tijdens je werk, balans werk en privé.

Aanpak
Na een intake gesprek wordt duidelijk waar je precies tegenaan loopt en waar je behoeftes liggen. In een plan van aanpak beschrijf ik duidelijk wat aan de orde komt en hoeveel coachingsgesprekken er nodig zijn om alle doelstellingen te behalen. We gaan samen aan de slag.

De Coach
Barbara Aalpol: "Volgens Van Dale is een coach iemand die adviseert en begeleidt. Zo zie ik dat ook, maar niet vrijblijvend! Zowel voor voor degene die gecoacht wordt als voor mij is er werk aan de winkel. Ik heb een actieve rol. Met mijn kennis en ervaring stimuleer ik, daag ik uit, confronteer ik waar nodig, reik handvatten aan, vraag door, structureer en geef sturing. Ik wil graag inspireren (door bijvoorbeeld een gedicht voor te lezen of samen een filmpje te bekijken). Mijn kracht zit 'm in het analyseren waar de pijnpunten zijn en snel tot de kern komen om deze aan te pakken."

Werkwijze
Ik hou ervan om in een open, flexibele en veilige sfeer te coachen. Zowel tijdens de gesprekken als tussen de achtereenvolgende gesprekken zijn er oefeningen. Inbreng van eigen ervaringen en voorbeelden maken het coachingstraject waardevol. Er wordt van je verwacht dat je bereid bent om zelf energie te steken in het coachingstraject. Uiteindelijk moet je het zelf doen!

Resultaat
Wat je eerst lastig vond op je werk en waar je tegenaan liep, heb je aangepakt. Je hebt deze moeilijkheden onder controle en weet in de toekomst hoe je ermee om kan gaan. Je hebt goed overzicht over je workload en bent voorbereid op alles wat er op een dag op je afkomt. Je voelt je lekker en kan goed aangeven wat je wilt en wat je kan. Je pikt tijdig signalen op die je verkregen evenwicht verstoren, zodat je jezelf tijdig kunt bijsturen. Op je werk heb je genoeg energie om goed te functioneren en aan het eind van de dag houd je energie over.

Neem contact op met Barbara als u meer informatie wilt of om een afspraak te maken voor een intakegesprek.