Blog

De tijd wacht niet

Door: barbara 25 juni 2019

Vorige week is er een nieuw nummer uitgebracht van de overleden zanger van de band Queen, Freddie Mercury. Lange tijd geleden was de zanglijn opgenomen voor een ander project. Door het geïsoleerde zangspoor te combineren met gevoelige pianobegeleiding ontstond een heel nieuw nummer. Ik ben een enorme Queenfan en ook mij was dit liedje onbekend. De titel luidt: Time waits for no one. Niet alleen de muziek intrigeert me, maar ook de tekst. De tijd gaat altijd maar door. Voor iedereen.


Foto: Barbara Aalpol


In het liedje wordt opgeroepen om vertrouwen te hebben in elkaar en samen aan een betere wereld te werken. Daar hebben we niet alle tijd voor, de tijd wacht niet. “
We've got to build this world together. Or we'll have no more future at all.

In mijn allereerste blog Timemanagement? Mensmanagement! (7 juni 2012) heb ik mijn motto: ‘slim omgaan met je werktijd’ uiteengezet: “Timemanagement bestaat niet. De tijd tikt altijd maar door. Die kán je helemaal niet managen. Als je de tijd wilt managen, zal je dus jezelf moeten managen!” 

Op 24 november 1991 stopte de tijd voor Freddie Mercury. Nu, 28 jaar later, is er nog een nieuw nummer van hem verschenen, prachtig gezongen. Time waits for no one, except for Freddie.

tags: timemanagement, tijdbeleving, tijd, belevingstijd