Blog

10 keer top 3 tips

Door: barbara 10 april 2019

Dit jaar bestaat Balance Your Work 10 jaar! Om dit te vieren geef ik 10 keer mijn top drie aan tips verzameld in de afgelopen 10 jaar. Top 3 boeken, tips om ongestoord te werken, inspirerende websites, tips voor zzp-ers, blogs en meer! En wat waren mijn hoogtepunten in deze tien jaar? En mijn ongemakkelijkste momenten en mijn onverwachte successen? Lees gauw verder en laat je inspireren!

1) Top 3 boekentips1. Dagelijkse RituelenMason Currey, Eva Hoeke. Hoe bekende kunstenaars, schrijvers, filmmakers en andere creatieven werken. 
2. Nooit meer te druk - Tony Crabbe. Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld.
3. Dagelijks innoveren - Jeff Gaspersz. Versterken van innovatiekracht in 5 stappen. Door kansgericht denken creatiever en innovatiever worden.

2) Top 3 tips om ongestoord te werken

3) Top 3 inspirerende websites

1. Omdenken, verander met de omdenken denktechnieken problemen in mogelijkheden. 
2. So Chicken, laat je inspireren om vrijer en blijer te werken en leven.
3. Carrièretijger - functioneren, hier zijn professionele vaardigheden en eigenschappen beschreven om op je werk te communiceren en optimaal te kunnen samenwerken. 

4) Top 3 hoogtepunten in 10 jaar Balance Your Work

1. Met stip op 1: mijn boek Om gestoord van te worden. Het boek dat ik móest schrijven met de tips die ik zó graag wilde delen. Trots ben ik op dit boek en op de vormgeving door Shamrock. De boekpresentatie in september 2015 was het hoogtepunt van carrière als trainer, tot nu toe! 
2. Al een paar jaar na mijn oprichting van Balance Your Work werd ik erkend trainer NOBTRA. Een kwalificatie die mijn trainerschap onderschrijft.
3. De online trainingen Ongestoord werken online en Ongestoord werken op kantoor zijn een bekroning op mijn werk. In de studio waar ik zo olijk van de autocue las, vielen mijn trainersvaardigheden en alle tips om ongestoord te werken samen. 

5) Top 3 tips voor zzp-ers

1. Voor mij als zzp-er is notitie-app Evernote onontbeerlijk. Gebruik je hoofd om te denken en niet om te onthouden!
2.  Besteed alles uit wat je niet goed kan. Ook als je dit wel leuk vindt. Ik denk aan: je boekhouding, website (bouw en beheer), online marketing, acquisitie etc. Deze investeringen leveren veel op: kwaliteit, professionaliteit en het scheelt je heel veel tijd.
3 . Vraag hulp aan mensen uit je netwerk (dat je dus zorgvuldig moet opbouwen en bijhouden), aan andere zzp-ers, je klanten en in mijn geval je deelnemers. ZZP betekent niet: Zelf Zwaar Ploeteren. ;-)

6) Top 3 Balance Your Work blogs

1. Geniale Werkritmes Wat je kunt leren over het verband tussen productiveit & creativiteit en de dagindeling van Mozart en Van Beethoven.
2. Heb je even? Met vier tips om focus te houden.
3. Zwart wit Met zes tips om grenzen te stellen bij het organiseren van je werk.

7) Top 3 ongemakkelijke momenten tijdens trainingen

1. Tijdens het voorstelrondje zegt een deelnemer dat hij zich voor een compleet andere workshop heeft ingeschreven. Gaan we vandaag niet de Arbeidstijdenwet behandelen? Eeeh nee, we gaan roosters maken. Na telefonisch overleg blijft toch de hele dag. Tough guy!
2. Aan het eind van de dag blijk ik een enorme vlek op mijn blouse te hebben. Sjee, die is er vanmorgen tijdens de autorit opgekomen, kan niet anders. Deelnemers hebben er de hele dag naar gekeken en hebben er de hele dag niets van gezegd. Zo lief! (en zo schamend)
3. Ik weet zeker dat ik een deelnemer eerder gezien heb, bij een andere organisatie misschien? Ik kom er niet op. Weken later zie ik haar weer op de gang. Onderzoekend kijk ik haar aan. Zij zegt: “Je moet even denken, hé? Ik ben van de vorige les”. Ja, ja, natuurlijk! Gênant, want nu leek het alsof ik haar niet herkende. Een week later zie ik in een nieuwe trainingsgroep een bekend gezicht. Nou ja, ik blijf zogenaamd bekende gezichten herkennen! Na afloop van de trainingsdag komt ze naar me toe: “Ken je me niet meer? Ik heb eerder een training bij je gevolgd bij een andere zorginstelling”. "Oh ja, natuurlijk!", roep ik uit. Pff, dat brein van mij houdt me regelmatig voor de gek, ik zie ook zoveel gezichten.

8) Top 3 onverwachte successen
  

1. Na de publicatie van boek kwam ik in diverse media. Ik kwam met een interview groot in de krant, werd uitgenodigd voor verschillende interviews op de radio, en er verschenen recensies en artikelen in diverse (online) tijdschriften, zoals de JAN Magazine en de Wendy. 
2. Ik werd uitgenodigd om te spreken tijdens een themadag van een landelijke vereniging. ” … En doe er voor de 75 deelnemers ook maar een boek Om gestoord van te worden bij.” 
3. Op tv bij Editie NL van RTL 4 mocht ik vertellen hoe je ervoor kunt zorgen dat je je niet laat verleiden om te gaan multitaksen op je werk. 

9) Top 3 quotes

1. Doing nothing is better than being busy doing nothing - Lao Tse
2. Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving -Einstein
3. Alle tijd nemen is de beste manier om geen seconde te verliezen

10) Top 3 muziek om lekker bij te werken

1. Spotify afspeellijst Focus- Perfect concentration Heel mooi en rustgevend
2. Jellyfish in space Chille muziek
3. On repeat: Cantaloupe 

Balance Your Work jubileum prijsvraag
Wat is jouw meest bijzondere ervaring tijdens een training geweest?

Het hoeft niet per se om een Balance Your Work training te gaan. De leukste inzending wint het Balance Your Work jubileum verrassingspakket. Stuur je antwoord vóór 1 mei!

 

tags: prijsvraag, jubileum, top 3 tips, 10 jaar Balance Your Work