Blog

Zwart wit

Door: barbara 18 december 2018

Zwart wit denken is niet goed: hokjesdenken, links of rechts, alles of niets. Maar bij het organiseren van je werk is het vaak juist the only way. Je bent op je werk bereikbaar óf onbereikbaar, je typt een mail óf je luistert naar een collega. Er zit niets tussen. Probeer je het allebei, dan doe je beiden half. En half bereikbaar zijn of half luisteren, bestaat niet. Dan doe je het namelijk niet.

Halfbakken
‘Tussen zwart en wit zijn duizenden kleurtinten’, las ik laatst. Die kleuren zijn verleidelijk. Je bent nieuwsgierig en houdt daarom de teller van je WhatsApp berichten in de gaten. Je zet je telefoon op trillen, en maakt jezelf wijs dat je zo “niet echt” bereikbaar bent. Dit zijn allemaal halfbakken maatregelen. Zorg ervoor dat je met je volle aandacht juist bij het één of bij het ander bent. Zwart of wit.

Tips om grenzen te stellen bij het organiseren van je werk

  • Laat je niet verleiden om te gaan multitasken. Het idee om alles tegelijk te doen werkt niet, want dan versnipper je je aandacht.

  • Ga fysiek op een andere plek zitten als je iets anders gaat doen (de leesstoel, de denkhoek, de werktafel …)

  • Zet signalen uit. Zo lees je niet steeds half een pop-up berichtje van een nieuw mailtje op je scherm, en vraag je je niet af na het horen van een bliepje van wie dat appje zou kunnen zijn. 

  • Baken tijd af: “Ik ga nu een half uur aan dit stuk werken, niet langer en niet korter. Dan is het af, of ik ben een aardig eind op weg, allebei goed.”

  • Als je thuis bent, ben je thuis. Als je op je werk bent, ben je op je werk. Schiet je op je werk iets te binnen over thuis, schrijf je het op en kijkt er thuis naar. En andersom.

  • Communiceer duidelijk dat je steeds aan één taak werkt. “Ik ben nu hiermee bezig”. De ander moet dus even wachten. 

Duizenden kleuren
Organiseer je werk in zwart wit, en leef en inspireer in duizenden kleuren!

tags: focus, timemanagement, grenzen stellen, bereikbaarheid, communiceren