Blog

Goed genoeg

Door: opvallendgenoeg 28 augustus 2017

Tegen perfectionisten wordt vaak gezegd: neem genoegen met ‘goed genoeg’. Nog los van de zinsconstructie is dit voor deze mensen moeilijk te begrijpen. Want wanneer is het goed? En wanneer is het dan goed genoeg? Wanneer het perfect is, is niet zo moeilijk vast te stellen, want dat is het moment waarop er werkelijk niets meer verbeterd kan worden. En zelfs dat is niet altijd een vast punt. Pfff … waar zadel je iemand mee op, als je het advies geeft om tevreden te zijn met ‘goed genoeg’?


Normen

Perfectionisme nastreven is tijdrovend. Het zorgt ervoor dat je een taak tot in de puntjes uitwerkt. Dan ga je zo in die ene taak op, dat andere taken minder aandacht krijgen. Als je die taken vervolgens ook weer met perfectie oppakt, loop je al gauw achter met je werk. Perfectionisme leidt ook vaak tot frustratie, want je bereikt het vaak niet. Soms denk je van wel, maar dan vindt je opdrachtgever of je baas van niet. De normen die je jezelf oplegt blijken niet die van hen.

Tips om van perfect naar goed genoeg te werken

  • Ga voor jezelf na aan welke normen je werk moet voldoen. Vraag vervolgens een collega of dit reëel is. Wat zijn zijn/haar normen eigenlijk? Kijk of je kunt relativeren.

  • Vraag heel specifiek aan de opdrachtgever of je leidinggevende welke resultaten hij/zij verwacht. Vraag goed door en schets ook “minder goede” resultaten. Bijvoorbeeld “Als ik de tabel niet verder uitsplits, hebben jullie dan ook voldoende informatie?”

  • Maak iets voor 80% af en leg het voor aan je opdrachtgever of je leidinggevende. Kondig dit ook van te voren aan. Zeg dat er nog open eindjes zijn en dat je hier en daar nog vragen hebt (zet die als opmerkingen in je tekst). Voordeel is dat er nog bijgestuurd kan worden, terwijl je je grootste slag al gemaakt hebt.

  • Ga na, toen perfect niet echt perfect bleek, wat er nog beter kon. Vanaf welk punt was het beter geweest om te stoppen of het als 80%-stuk voor te leggen?

  • Perfect uitgewerkte en afgeronde taken zijn niet altijd de beste. Soms is minder perfect juist beter, of mooier. De scheve gezichten die Picasso schilderde bijvoorbeeld. Een notitie waarin allerlei zinnen zijn weggelaten, waardoor het vragen oproept, kan beter zijn dan een tekst waarin alles is uitgekauwd en plat geredeneerd. De manager kan op jouw uitdagende notitie doorpakken en verdere plannen uitwerken. Voor hem/haar is deze notitie goed genoeg en daardoor perfect!

tags: perfectionisme, timemanagement, slimmer werken, samenwerken