Blog

AanToonbaar stressverhogend

Door: barbara 24 juni 2016

Toon is de slimme thermostaat van Eneco die je 24/7 inzicht geeft in je energieverbruik. Via een app kan je de thermostaat twentyfour-seven op afstand besturen. Volgens de reclame is dat bijvoorbeeld heel handig als je op je werk bent en je realiseert dat je door de drukte thuis vergeten bent de verwarming lager te zetten. Of als je op vakantie bent en je ’s avonds vanaf je vakantieadres het licht in je woonkamer wilt aandoen. Maar wil je wel op je werk of op vakantie gestoord worden door gedachten over energieverbruik thuis? Zo kom je nooit aan werken of aan je broodnodige rust toe!

Meer slimme apps!
Ik pleit voor nog meer slimme apps, zoals de tandenpoetsen-app, een kappers-app en een Appie-app. Door slimme instellingen en strategisch geplaatste sensoren krijg ik via de apps signalen als het weer tijd is om mijn gebit te poetsen of te flossen, om mijn haar te knippen of kleuren en word ik op de hoogte gehouden van de voedsel- en warenvoorraden thuis en de momenten waarop ik bij AH boodschappen moet gaan doen om die aan te vullen. Bovendien kan ik mij ieder moment van de dag, zeven dag per week op de hoogte houden van de stand van zaken. Heb ik wel iedere dag geflost? Zijn de 6 weken tussen twee knipbeurten al weer bijna om? En hoeveel chips, wc-papier en potjes appelmoes zijn er nog in voorraad? Op deze manier heb ik zelfs op mijn werk de hele dag toegang tot alle data en statistieken. Wat een handige en slimme apps!

Leven in het hier en nu
Slimme thermostaten zijn vast heel handig, maar laat je niet gek maken door de bijbehorende “slimme” apps. Richt je op je werk op je werk, en als je op vakantie bent op jezelf en je omgeving. Leef in het hier en nu en besef dat als je dat ook thuis doet, je helemaal niet vergeet de verwarming laag te zetten en je in alle rust thuis de thermostaat instelt voor als je op vakantie bent. Fijne vakantie!


tags: werkdruk, apps, stress, focus, werk privé balans