Blog

Bewegen werkt!

Door: barbara 25 februari 2016

Als je werkt is het belangrijk om regelmatig in beweging te komen. Zitvlees kweken is niet bevorderlijk voor de gezondheid. En ook op korte termijn heb je er baat bij om af en toe een rondje te lopen. Beweging brengt namelijk je gedachten weer op gang, waardoor je op nieuwe ideeën en tot verrassende inzichten komt. De frisse lucht geeft je letterlijk (zuur)stof tot nadenken.

Ingevingen buiten kantoor
Belangrijke ontdekkingen en uitvindingen uit de geschiedenis zijn veelal niet achter een bureau daan. Newton kreeg een appel op zijn hoofd toen hij onder een boom zat en kwam zo achter de wetten van de zwaartekracht en Archimedes zat in bad toen hij de wet van de opwaartse kracht ontdekte: Eureka!

Concentratie en geheugen
Als je tijdens je werk regelmatig beweegt kun je je beter concentreren op nieuwe informatie. Beweging verbetert bovendien je geheugen. Zodoende leer je dus beter en makkelijker, waardoor je effectiever werkt.

Tips om meer te bewegen tijdens je werk

  • Sta regelmatig op van je werkplek (na maximaal een uur zitten) en loop bijvoorbeeld even naar de koffie- en theeplek of naar de printer.
  • Loop naar een collega toe, in plaats van een berichtje of een mailtje te sturen. Bijkomend voordeel is dat je beter communiceert en het aantal mails beperkt.
  • Ga in de (lunch)pauze naar buiten en loop een rondje. Lunch niet op je werkplek.
  • Plaats een pedaalapparaat onder je bureau zodat je zittend én werkend kan “fietsen”, of lees documenten terwijl je op de loopband loopt.
  • Spreek met collega’s af om in aparte ruimtes te gaan zitten voor overleg (ook met z’n tweeën). Zo loop je weer een stukje en stoor je andere collega’s niet.

 

tags: timemanagement, creatiever werken, focus, Het Nieuwe Werken