Blog

Gezelligheid kent geen tijd

Door: barbara 16 december 2015

 Een spelletje Risk duurt voor je gevoel helemaal geen anderhalf uur en eventjes kerstshoppen duurt ook geen hele middag. Toch?

Tijd bijhouden
Als je feitelijk de tijd had bijgehouden, had je gezien dat jullie anderhalf uur het spelletje hadden gespeeld en dat je wel degelijk een hele middag geshopt had. Maar zelfs als je deze klokuren onder ogen zou krijgen, zou je waarschijnlijk je schouders ophalen. Who cares!? Dát is nu juist een kenmerk van gezelligheid, dat je niet steeds de tijd in de gaten hoeft te houden.

Een uur in de rij
Andersom geldt ook dat als je iets doet wat je niet leuk vindt, de tijd eindeloos lijkt te duren. In de rij staan voor de oliebollenkraam duurt een eeuwigheid! Die 20 minuten wachten duren voor je gevoel vele malen langer dan het vinden van de juiste jurk voor kerst. Terwijl het in werkelijkheid andersom is.

Puzzelen en vermaakt worden
Dit komt vooral, omdat je geen tijd in de gaten houdt als je vermaakt wordt. Je hebt wel wat anders aan je hoofd: de wereld veroveren met Risk, of uit wel 7 jurkjes kiezen welke de leukste is. Je hersenen willen graag puzzelen en vermaakt worden. Als je je verveelt, kijk je vaak op de klok en dat vertraagt voor je gevoel het verstrijken van de tijd.

Maak het gezellig
Mocht je je op je werk vervelen, of wacht je ergens op? Ga wat doen! Pak een andere taak op, of loop een rondje. En wil je dat de tijd snel omgaat, maak het dan een beetje gezellig op je werk :-) 

tags: Tijd, brein