Blog

Tijd of geld

Door: barbara 26 mei 2015

In een ver en arm land leefde een westerse landeigenaar. Hij had tientallen werknemers in dienst om op het land te werken. Op een dag hadden zijn mannen een hele dag in de brandende zon aan een zware klus gewerkt. Om deze uitzonderlijke prestatie te belonen gaf de eigenaar zijn werknemers een extra dagloon. De volgende dag kwam de eigenaar op zijn land en trof tot zijn verbazing geen enkele werknemer aan. Hij snelde zich naar het dorp en vroeg waarom niemand was gekomen om te werken. Waren ze niet blij met het geld? De mannen antwoordden: We zijn erg blij met het extra dagloon, want nu hoeven één dag niet te werken.

Geld verruilen voor tijd

Dit waargebeurde verhaal zet je aan het denken. Wat zou jij doen met een extra dagloon? Een iTunes kaart of nieuwe schoenen kopen, of zou je liever tijd dan geld willen hebben? Als je (gezamenlijk) inkomen op goed niveau is, kan je overwegen om wat geld in te ruilen voor tijd. Is het in jouw werk mogelijk om geld voor tijd te verruilen?

Tips om tijd te kopen

  • Extra verlof kopen, of onbetaald verlof of ouderschapsverlof opnemen
  • (Tijdelijk) minder gaan werken, bijvoorbeeld gedurende een bepaald project
  • Hulp in de huishouding regelen of boodschappen laten bezorgen 
  • Extra kinderopvang, flexibele kinderopvang of kinderopvang  aan huis regelen
  • Administratie, boekhouding en belastingaangifte uitbesteden
  • Overwerk in tijd gecompenseerd krijgen
  • Onregelmatigheidstoeslag in tijd uitbetaald krijgen

Breng rust in je werk
Als je van plan bent één van deze tips te gaan toepassen, ga dan eerst in overleg. Bespreek je plannen met je partner en je werkgever. En vraag hen ook naar mogelijkheden. Wat is er in het werk van je partner mogelijk en welke mogelijkheden zijn er in jouw organisatie? Door slim om te gaan met de 168 uur per week die je tot je beschikking hebt, krijg je de ruimte om rust te brengen in je werk. 
Tijd is geld, vrije tijd is goud! (met dank aan Loesje)

 

tags: tijd, slimmer werken, Het Nieuwe Werken