Blog

Laatste velletje

Door: barbara 25 april 2015

Het is heel irritant om tijdens een bezoek aan de wc geen wc-papier te hebben. Zeker als je daar op een ongemakkelijk moment achter komt. Iemand voor jou heeft het laatste velletje gebruikt en heeft geen nieuwe rol opgehangen. Met je broek op je enkels grijp je grommend een nieuwe rol. Als je tenminste het geluk hebt dat er nog verse wc-rollen zijn. Anders ben je helemaal de pineut.

Misgrijpleed
Op je werk kom je soortgelijke situaties ook regelmatig tegen. Het papier van de printer is niet bijgevuld, of de beamer hapert en blijkt bij navraag al weken stuk te zijn. Had iemand dit niet even kunnen melden? Irritatie alom. Maar vergis je niet, je bent zelf ook vaak de veroorzaker van misgrijpleed. Je moest nog iemand bellen, maar wie was het ook alweer? Je wilt een verslag schrijven, maar waar heb je die aantekeningen toch gelaten? En wanneer zou je collega antwoord geven op de vraag die je haar onlangs stelde?

Drie tips om misgrijpleed te voorkomen

  1. Leg briefjes klaar zodra je weet wat je nog wilt doen, of doe het meteen. Plan taken zodra ze bekend zijn. 

  2. Zorg dat je niet steeds lange tijd kwijt bezig met het zoeken naar aantekeningen of documenten. Leg het alvast klaar in een (digitaal) mapje.

  3. Een verzoek aan iemand dat je hebt uitstaan, kan je in een mapje ‘afwachten’ plaatsen. Als je een datum weet waarop je het uiterlijk nodig hebt (en dat ook in je verzoek hebt vermeld), zet het dan in je agenda.

Het irritantst
Natuurlijk is het vervelend als je misgrijpt, omdat iemand het laatste velletje heeft gebruikt en niet heeft aangevuld. Maar zeg nou zelf, het is natuurlijk het irritantst als jij het zelf was die het laatste velletje heeft gebruikt!

 

tags: documenteren, slimmer werken