Blog

Flexibel thuiswerken

Door: barbara 18 december 2014

“Bij ons op het werk is ‘Flexibel werken’ ingevoerd. Dat is ècht een uitkomst!”, zegt een kennis tegen me. Ik vraag welke afspraken er zijn over flexibel werken. “Je mag bij ons één dag per week thuiswerken”. Dat blijkt een vaste dag per week te zijn. Woensdag is haar thuiswerkdag, “want ’s middags zijn de kinderen thuis, handig, hè?”.

Schuldgevoel en misbruik
Dit is, wat ik noem, een gemiste kans. Zowel voor haar als voor haar werkgever. Ze vindt het jammer dat ze op woensdagmiddag nauwelijks aan werken toekomt. ’s Avonds probeert ze haar werk van die dag af te krijgen. Een schuldgevoel bekruipt haar iedere woensdag weer. En de werkgever zal zeggen: bij ons werkt flexibel werken niet! De medewerkers maken misbruik van de gegeven vrijheid. Bovendien kampen we met een chronische onderbezetting van personeel op de woensdag!

Flexibiliteitsbehoefte
Flexibel werken is in dit geval niet flexibel vormgegeven. Beter is om aan te sluiten bij de flexibiliteitsbehoefte van zowel de werkgever als de medewerker. Mijn kennis zou bijvoorbeeld alleen op woensdagochtend kunnen thuiswerken en ’s middags niet. En het kan nog flexibeler. Wat dacht je bijvoorbeeld van iedere week op een andere dag thuiswerken, of de ene week twee dagen thuiswerken en de andere week nul. Dát is pas flexibel thuiswerken!

Vier tips om thuiswerken flexibel vorm te geven
1. Stel vast wat de gezamenlijke flexibiliteitsbehoefte is en laat het werk leidend zijn. Ga bijvoorbeeld niet “verplicht” thuiswerken als je veel met collega’s wilt overleggen.
2. Bepaal voor de volgende week welke taken je het beste thuis, en welke je het beste op kantoor kunt uitvoeren. Stem daarna af met je privé behoeften (zoals kinderen halen of brengen, rooster van je partner of sporten) 
3. Communiceer op je werk heel duidelijk hoe jouw werkweek eruit ziet. Zet in de gedeelde digitale agenda waar en wanneer je werkt.
4. Zet in je agenda duidelijk of je beschikbaar bent voor je werk. Als je thuiswerkt ben je wel beschikbaar. Ben je thuis met de kinderen, dan niet!

 

tags: flexibel werken, thuiswerken, Het Nieuwe Werken