Blog

Uit het oog, uit het hoofd

Door: barbara 25 september 2014

 Bij de Nederlandstaligen gaat het nog verder. Wat ze niet meer zien verdwijnt uit hun hart. Ik denk toch dat de Engelse versie realistischer is.

Helder hoofd
Uit het oog, uit het hoofd heeft voordelen. Het creëert rust, ruimte en helderheid in je hoofd. Door in een opgeruimde werkomgeving te werken en je computer een beetje overzichtelijk te houden, ontstaat een opgeruimd en helder hoofd. Het heeft ook nadelen. Als je een document van een lopend project opruimt, stopt ook het denkwerk erover. Dat is jammer, want juist die onbewuste denkprocessen leiden tot creativiteit en slimme oplossingen.

Tip
Leg documenten en notities waar je nog iets mee moet in het zicht. Zo breng je creatieve denkprocessen op gang. Berg wat afgerond is op.

In het zicht
Voor het schrijven van deze blog had een idee. Ik schreef op een papiertje: “uit het oog, uit het hoofd” en legde dat opzichtig naast mijn laptop. Een paar keer viel mijn oog erop. Toen ik voor de derde keer met verse koffie in de hand achter mijn laptop kroop, borrelden er hele zinnen in mijn hoofd op. In één keer rolde deze blog uit mijn pen. Na publicatie sleep ik dit document naar het mapje ‘archief’. Deze blog is dan uit het oog en uit mijn hoofd, maar net als al mijn blogs, nog steeds in mijn hart.

 

tags: slimmer werken, creatiever werken