Blog

Liefde voor even niets

Door: barbara 25 augustus 2014

Heerlijk, lekker even niets doen!

Maar wacht eens even. Waarom ligt deze man zo heerlijk te genieten in het Limburgse gras? Geniet bij van een welverdiende pauze tijdens zijn fietsronde door het prachtige Limburgse heuvellandschap? Geniet hij van het water uit zijn hartjesbidon in de warme Limburgse zon?

Lekke band
Niets van dit alles is waar. Uit het reclamefilmpje blijkt dat hij zojuist een lekke fietsband heeft gekregen. In dit shot wiebelt hij ontspannen een strootje heen en weer en geniet hij van ‘even niets’. Wat Limburg met een mens kan doen! Als ik een lekke band heb, ben ik in alle staten. Dan baal ik en schiet ik onmiddellijk in de actiestand: bandenplakspullen pakken, fiets op z’n kop zetten, water zoeken, hulp vragen. Maar niet voor deze jongen! Die stroomt vol met liefde voor even niets.

Tijd gunnen
Wat kan ik hiervan leren? Dat ik naar het sjoene Limburg moet verhuizen? Dat ik bij tegenslag acuut van iets negatiefs iets positiefs moet maken? Dat ik moet gaan wielrennen? Of dat ik mijzelf moet gunnen om af en toe even niets te doen? Dat laatste vind ik een mooie les. In plaats van meteen de tijd opvullen tussen twee activiteiten (fietsen en band plakken), eerst even niets doen. Waar je ook bent!

 

tags: tijd, slimmer werken