Blog

Hoe buigzaam ben jij?

Door: barbara 26 augustus 2013

Vreemde asosociaties komen bij mij op als ik denk aan flexibel werken. Uiterst buigzame mensen die in een kantoor werken, of personeel aan verrijdbare bureaus in verstelbare stoelen op wielen. Flauwekul natuurlijk, maar wat houdt flexibel werken precies in? Flexibel in ruimte en in tijd? Flexibel in planning, omgang met onverwachte zaken of de manier van communiceren? Hoe dan ook is flexibiliteit een competentie die iedere werkende zou moeten hebben.

Van wie moet je dan flexibel zijn? Van je manager, je collega’s of jezelf? En ontstaat de behoefte aan flexibiliteit vanuit het werk of vanuit jezelf? Bij deze vragen wordt niet vaak stil gestaan. We doen maar wat in het kader van flexibiliteit. We komen later op ons werk, stoppen eerder, gaan tussentijds sporten of halen even een paar boodschappen. We werken thuis, op kantoor of elders op een flexibele werkplek. We schuiven met tijden en verkassen als we denken dat de situatie er om vraagt.

Zit er dan geen plan achter? Nee, want dat is niet flexibel! En toch zou dat zo gek nog niet zijn. Hobbel niet achter je collega’s aan naar de loungeplek, maar trek je eigen plan. Breng niet iedere werkdag je kinderen zelf naar school, omdat bij de baas van je partner flexibel werken nog niet is doorgedrongen. En werk niet zomaar een heel weekend door als de opdrachtgever even druk zet.

Het doel van een flexibele opstelling is om plezieriger en productiever te werken en dat bereik je niet door je zonder meer te conformeren aan de grillen van je collega’s, manager, opdrachtgever of van jezelf. Flexibiliteit moet wel functioneel zijn. In het Westfries dialect is er een uitdrukking voor: 't Ken te gek ôk!

 

tags: flexibel werken, effectief werken, Het Nieuwe Werken