Blog

Boodschappenlijstje

Door: barbara 24 mei 2013

Decennia geleden, toen er nog geen computers bestonden, kwam de automatisering toch al op. Iemand heeft gedacht: wat zou het handig zijn als je “automatisch” zou weten welke boodschappen er nodig zijn. Hij, of waarschijnlijker zij, bedacht een blikken boodschappenlijst voor aan de muur in de keuken. 
Wat een uitkomst! Als er in huis iets opraakte, schoof je het knopje op het bord naar rechts. Voordat je naar de kruidenier ging, hoefde je alleen maar naar de lijst aan de muur te kijken. Wat hebben wij vandaag nodig? Griesmeel, aardappelen of bleekpoeder?

Dit idee kan je vandaag de dag zo overnemen. Thuis in de keuken, maar ook op het werk. Houd een lijstje bij de hand waarop je alles noteert wat je te binnen schiet. Dat kan een (geel) papiertje zijn, een Word-document of een notitie-app op je smartphone.

Deze manier van bijhouden helpt je bij je concentratie. Hoe vaak gebeurt het niet dat je lekker bezig bent en ineens schiet je te binnen dat je nog iemand moet bellen? Schrijf het op en houd je hoofd leeg!

Nog een voordeel van het bijhouden van een lijstje is hetzelfde als dat van de boodschappenlijst aan de muur. Als je klaar bent met je concentratietaak en je bent er aan toe om kleine klusjes op te pakken, weet je precies wat je te doen staat: iemand bellen, een mailtje sturen naar ICT of nog iets kopiëren. Wat moet je vandaag nog allemaal doen? Werp een blik op je lijstje en je weet het!

 

tags: planning, slimmer werken