Blog

Meer doen in minder tijd

Door: barbara 25 april 2013

Vaak wordt timemanagement geassocieerd met: “Meer doen in minder tijd”. Helaas is het tegenovergestelde het geval. Probeer maar eens met haast in je lijf snel een voorstel voor een klant te schrijven. Even in tien minuutjes typen, nog even diagonaal nalezen, als bijlage toevoegen in een mail, op ‘verzenden’ klikken en klaar is Kees!

Achteraf blijkt dat je iets vergeten bent, staat er een vervelende typefout in je mail en ben je vergeten te vermelden dat je graag uiterlijk morgen een reactie wilt hebben (want ‘haast, haast’). Dit is een lastige situatie, want je kan het incomplete document en de typefout niet met terugwerkende kracht ongedaan maken. En nu moet je de klant toch nog nabellen om te vragen naar een snelle reactie.

Naast de fouten, het gestreste gevoel en de tijd en energie die je kwijt bent om de fouten te herstellen, speelt nog een ander aspect. Te weinig tijd hebben, is namelijk dodelijk voor creativiteit. Dat bewijst onderstaand filmpje.

Filmpje 

Wil je meer bereiken, dan zal je er meer tijd voor moeten nemen. ‘Meer tijd’ hebben de meeste mensen niet. Maar het hoeft geen aaneengesloten tijd te zijn, zoals in het filmpje. Je bereikt al veel als je de doorlooptijd vergroot. Schrijf het voorstel een dag van te voren, laat het liggen en lees het de volgende dag nog een keer rustig door. Wellicht kom je op nieuwe creatieve ideeën voor de klant, zie je typefout en merk je dat er nog iets ontbreekt. Een goede planning kan je hierbij helpen.

Deze manier van werken kost misschien een paar minuten extra, maar het levert je tijd op, omdat je geen fouten hoeft te corrigeren. Bovendien kan je wellicht een creatief idee aan je voorstel toevoegen, waardoor het een hogere kwaliteit krijgt. Meer doen in meer (doorloop)tijd!

 

tags: timemanagement, effectiever werken, creatiever werken